nedjelja, 22. siječnja 2012.

OD 1001 NAČINA INTERNET ZARADE NAJBOLJI I NAJSIGURNIJ VAM JE NAČIN - Google AdSense program za naplatu oglasa

Google AdSense: trenutno najbolji i najsigurniji program internet zarade   http://www.webmajstori.net  pise :


AdSense je Googleov program koji od početka prosinca 2006. omogućuje svim hrvatskim webmajstorima da ostvaruju zaradu od svojih web stranica na hrvatskom jeziku. No, nije dovoljno samo postaviti Googleove ciljane oglase na Vaše web stranice: u ovom članku saznajte kako maksimalno povećati zaradu.
Ako imate web stranice na hrvatskom jeziku, a još niste postavili Google AdSense oglase, doista ne znamo što čekate. Godinama slušamo webmajstore kako se muče sa zaradom i sada kad vam se pružila prilika, nemate što oklijevati. Sa svakim danom koji prolazi, gubite novac koji ste mogli zaraditi. Vjerujte nam na riječ :-)
Za one među vama koji imaju 1000 ili čak nekoliko tisuća posjetitelja dnevno: čeka vas ozbiljan novac. Ne smijemo vam reći koliko jer bismo otkrivanjem tih informacija kršili AdSense pravila - saznat ćete koliko kada se registrirate.
Za one među vama čiji sadržaj weba obrađuje iznimno konkurentne teme poput nekretnina i turizma: vi ćete tek imati razloga za veselje :-) Oglašivači u konkurentnim djelatnostima plaćaju više po kliku radi ogromne konkurencije.
Za one među vama koji imate webove na engleskom jeziku s odličnom posjećenošću: zar još morate ići na posao da biste zarađivali za život?

Kako vam AdSense donosi zaradu?

Ukratko ćemo objasniti kako zarađujete, a nakon toga ćemo vam dati savjete kako maksimalno iskoristiti AdSense, bez puno mudrovanja.
Najkraće rečeno, Google s webmajstorima dijeli zaradu od svojih AdWords oglasa. AdWords oglase znate: to su oni sponzorirani linkovi s desne strane u rezultatima pretraživanja na Googleu, koje oglašivači plaćaju kada kliknete na njih. Svaki taj klik Googleu donosi zaradu, a dio te zarade dobivate vi ako klik dolazi s vašeg weba. Isti ti oglasi prikazuju se na web stranicama webmajstora poput vas i nas.

Zašto je AdSense tako unosan?

Zato jer Google servira oglase ciljano: ako vaš web govori o automobilima, i oglasi koji će se prikazivati imat će veze s automobilima. Takvo ciljano oglašavanje unosno je i za oglašivače koji dobivaju zainteresirane posjetitelje, i za vas jer je vaš sadržaj u skladu s oglasima, radi čega će vaš web ostvariti više klikova i više zarade.

Postavio sam oglase. Kako sada povećati zaradu?

Iz vlastitog isprobanog iskustva, možemo vam savjetovati sljedeće:
 1. Postavite AdSense oglase odmah uz glavni sadržaj svake pojedine stranice vašeg weba. Oglasi koji donose najviše zarade nalaze se IZNAD i okolo vašeg glavnog sadržaja. Da - to predstavlja kompromis između dizajna, sadržaja i oglasa - na vama je da odlučite jeste li spremni na takav kompromis. Oglasi koje ćete zabiti negdje gdje se oglase može očekivati - npr. u neki desni stupac - donosit će zaradu, ali ni približno toliko koliko oglasi koji su smješteni tik uz glavni sadržaj. Općenito pravilo: oglasi neka budu tamo gdje će posjetitelji najprije pogledati.
 2. Postavite oglase na stranice s brdom teksta koji sadrži dobre ključne riječi. AdSense ne može prikazati ciljane oglase ako ne zna o čemu se na stranici govori. Temu stranice Google saznaje tako da indeksira tekst. Dobar tekst = dobri oglasi = veći CTR = veća zarada po kliku za vas.
 3. Dimenzije oglasa koji statistički imaju najbolji učinak jesu 728x90 i 336x280 - pokušajte ih uklopiti u sadržaj i pratite njihov učinak u usporedbi s ostalim formatima koje ćete koristiti. Ovo pravilo ne mora vrijediti i za vaš web, testirajte.
 4. Prilagodite dizajn AdSense oglasa dizajnu vašeg weba. Većina webmajstora odlučuje se da se AdSense oglasi potpuno stope s dizajnom weba, dok drugi testiraju i s oglasima koji potpuno odudaraju od dizajna weba i vizualno privlače pažnju na sebe.
 5. Dovucite što više NOVIH posjetitelja na vaš web, u one sekcije koje ostvaruju najveću apsolutnu zaradu i najveći CTR. Da biste znali koje su to sekcije, svakako koristite kanale (znat ćete što su to kanali kad ćete istraživati vaše AdSense administracijsko sučelje). Kako ćete povećati posjećenost, izlazi iz okvira ovog članka. Mi bismo savjetovali da ponudite originalan sadržaj koji će zanimati posjetitelje i koji ćete optimizirati da se lako može pronaći na Googleu. Također preporučujemo slanje newslettera jer ćete tako najlakše povećati posjećenost weba - u redovitim intervalima.

Dodatni izvori zarade

Osim postavljanja AdSense oglasa na vaš web, unutar AdSense administracijskog sučelja naći ćete sljedeće usluge i proizvode kojie možete promovirati i zaraditi:
 1. Google Adsense za webmastere - dovedite nove webmajstore koji će se prijaviti u Google AdSense i čim oni zarade svojih prvih $100, Google će Vas jednokratno naraditi s $100. Postavite banner poput onog bannera gore u ovom članku.
 2. Google okvir za pretraživanje (search box) - postavite pretraživanje na vaš web i ostvarite zaradu svaki put kad netko preko vašeg weba pretražuje Google i klikne na AdWords oglas.
 3. Google AdWords program - postavite AdWords bannere na vaš web i zaradite $20 kada dovedete novog AdWords oglašivača, koji u 90 dana potroši prvih $100 dolara.
 4. Firefox program - oglašavajte FireFox browser s Google Toolbarom i svaki put kad vaš posjetitelj po prvi put instalira FireFox s Google Toolbarom, dobit ćete $1.

Pazite da vas Google ne izbaci iz programa - trajno!

Ako prekršite Googleova pravila ponašanja, riskirate trajno izbacivanje iz Google AdSense programa. Da vam se to ne bi dogodilo, budite dobri jer se Google itekako pobrinuo da detektira devijacije bilo koje vrste:
 1. Ne klikajte na vlastite oglase. Nikad. Niti vi, niti vaši prijatelji, rodbina ili kolege webmajstori.
 2. Ne prtljajte po AdSense kodu ni na koji način. Nemojte ga modificirati. Na primjer, neki banner rotatori imaju mogućnost modificiranja koda zato da biste mogli pratiti prikazivanja i klikove - nemojte koristiti te mogućnosti!
 3. Zabranjeno je: otvaranje oglasa u novom prozoru, otkrivanje podataka o učinkovitosti oglasa na vašem webu, slanje AdSense oglasa putem e-maila i još dosta toga. Pročitajte TOS (Terms of Service) prilikom registracije.

Savjet za kraj

Testirajte sve što možete: mijenjajte pozicije oglasa, paletu boja, formate. Iskoristite sve AdSense alate koje nađete u administracijskom sučelju.
I ne zaboravite: ono što vrijedi za većinu webova, ne mora vrijediti za vas.
Pamet u glavu i sretno! Webmajstori.net želi vam dobru zaradu.

Nema komentara:

Objavi komentar

ONLINE PRIJEVOD TEKSTA

ONLINE PRIJEVOD TEKSTA
FREE and EKSPRESS

Slikar amater Pero .P

Slikar amater Pero .P
Kuća u Velikoj Bukovici,BiH

Slikar amater Pero-Pop

Slikar amater Pero-Pop
"Selo,ribolov..."